SNADNÝ BORŠČ

Boršč je sice původem z Ukrajiny, ale tuto jeho snadnou verzi si oblíbíte i u vás doma.

Čas přípravy: 25 minut
Čas vaření: 2 hod.
Náročnost: lehké

Potřebujete

150 g
hovězího masa na polévku
150 g
vepřového masa – například kýty nebo plecka
150 g
kuřecího masa
5
rajčat
3
mrkve
3
červené řepy
3
cibule
500 g
zelí
150 g
zakysané smetany
2 lžíce
slunečnicového oleje
7
kuliček nového koření
7
kuliček pepře
2 lžíce
octa
1
lžičku soli
pepř

Jak na to

  1. Maso vložte do studené vody, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Potom stáhněte teplotu a na mírném ohni uvařte doměkka. Trvá to zhruba hodinu až hodinu a půl. Poté maso vyjměte, nechte vychladnout a vývar přeceďte.
  2. Zatímco se maso vaří, připravte si zeleninu. Rajčata nakrájejte na větší kusy, mrkev a řepu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na plátky a zelí nakrouhejte na nudličky.
  3. V polévkovém hrnci rozehřejte slunečnicový olej a opečte na něm cibuli. Přidejte polovinu strouhané řepy a mrkve a opékejte dalších pět minut. Nechte prozatím stranou.
  4. Zbylou řepu a mrkev dejte do hrnce, přihoďte rajčata, zelí a koření, zalijte vývarem a vařte 20 minut do změknutí. Vmíchejte dvě lžíce octa a poté přidejte opečenou zeleninu, maso nakrájené na nudličky a už jenom prohřejte.
  5. Pokud by bylo potřeba, přidejte trochu soli a pepře na dochucení. 
tip
Podávejte s kopečkem zakysané smetany.

K tomuto receptu se skvěle hodí

CHÂTEAU TOUR BORDEAUX 0,75L
CHÂTEAU TOUR BORDEAUX 0,75L

CHÂTEAU TOUR BORDEAUX
0,75 l

TORRE RRACINA NERO IGT 0,75L
TORRE RRACINA NERO IGT 0,75L

TORRE RRACINA NERO IGT
0,75 l

CHÂTEAU TOUR BORDEAUX 0,75L
CHÂTEAU TOUR BORDEAUX 0,75L

CHÂTEAU TOUR BORDEAUX
0,75 l

TORRE RRACINA NERO IGT 0,75L
TORRE RRACINA NERO IGT 0,75L

TORRE RRACINA NERO IGT
0,75 l