RAMEN

I když tento pokrm působí poněkud exoticky, jeho základ má k české kuchyni docela blízko – silný hovězí vývar a nudle. Není nikdy od věci inspirovat se jinde, zejména když je to tak chutné.

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 1,5 hod.
Náročnost: střední

Potřebujete

500 g
hovězího masa na polévku
1,5 l
hovězího vývaru
hrst hub shitake
2 kusy
čínského salátu pak choi
50 g
cukrového hrášku
5 cm
velký kousek čerstvého zázvoru
2
stroužky česneku
4
vejce
250 g
širokých nudlí – např. rýžové nebo i jiné asijské
80 ml
sójové omáčky
2 lžíce
ústřicové omáčky
1
hvězdičku badyánu
2 lžíce
hnědého cukru
4 lžíce
miso pasty
Sriracha omáčku na dochucení
na posypání – chilli papričky, čerstvý koriandr, nakrájené jarní cibulky

Jak na to

  1. Nakrájené maso zalijte půl litrem vývaru, přidejte tři čtvrtiny sójové omáčky, ústřicovou omáčku, badyán, cukr, česnek, nakrájený zázvor a vařte hodinu až hodinu a půl, až maso změkne. Poté ho natrhejte po vláknech.
  2. Zbytek vývaru ochuťte sójovou omáčkou, miso pastou, přidejte předem namočené a nakrájené shitake, salát pak choi a cukrový hrášek. Povařte jen krátce. Nudle připravte podle návodu a vejce vařte čtyři až pět minut, aby měla tekutý střed.
  3. Vše rozdělte do misek a posypte chilli papričkami, čerstvým koriandrem a nakrájenou jarní cibulkou. 
tip
Pro pikantnější chuť zastříkněte omáčkou Sriracha.

K tomuto receptu se skvěle hodí

IT CIELO PASSAIA TOSCANA
0,75 l

CHÂTEAU TOUR BORDEAUX
0,75 l

IT CIELO PASSAIA TOSCANA
0,75 l

CHÂTEAU TOUR BORDEAUX
0,75 l