HOVĚZÍ VÝVAR JAKO OD MAMINKY

Hovězí vývar je základ! Připravte si takový, jako od maminky. Nic neuspěchejte a nechte jej pomalu táhnout.

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 3 hod.
Náročnost: lehké

Potřebujete

300 g
hovězího masa na polévku
2
mrkve
2
petržele
1
cibuli
1
palici česneku
3 lžíce
rostlinného oleje
1
bobkový list
8
kuliček nového koření
10
kuliček celého pepře

Jak na to

  1. Rozpalte pánev a maso v ní na oleji osmahněte ze všech stran.
  2. Vložte do hrnce spolu s kořením a očistěnou, podélně rozpůlenou zeleninou. Cibuli ponechejte s jednou vrstvou slupky, česnek opláchněte a odkrojte vrchní část se stopkou, obojí přidejte k masu.
  3. Zalijte vodou zhruba 3 cm nad náplň hrnce a přiveďte k varu. Vařte minimálně 2 hodiny, můžete však vývar nechat táhnout i přes noc. Ze začátku vaření sbírejte pěnu.
  4. Hotový vývar sceďte. Zeleninu nakrájejte, maso natrhejte a obojí vraťte do hrnce.
tip
Do vývaru můžete přidat petrželku na ozdobu, nudle nebo knedlíčky podle toho, co máte rádi.

K tomuto receptu se skvěle hodí

TORRE RRACINA NERO IGT 0,75L
TORRE RRACINA NERO IGT 0,75L

TORRE RRACINA NERO IGT
0,75 l

IT CIELO PASSAIA TOSCANA 0,75L
IT CIELO PASSAIA TOSCANA 0,75L

IT CIELO PASSAIA TOSCANA
0,75 l

TORRE RRACINA NERO IGT 0,75L
TORRE RRACINA NERO IGT 0,75L

TORRE RRACINA NERO IGT
0,75 l

IT CIELO PASSAIA TOSCANA 0,75L
IT CIELO PASSAIA TOSCANA 0,75L

IT CIELO PASSAIA TOSCANA
0,75 l