Vepřové

Děkujeme za váš výběr:

KÝTA bez kosti

Vepřová kýta je velmi kvalitní libové maso. Můžeme ji dusit v celku, používat k přípravě rolád nebo jako plátky na minutku. Nejznámější je v podobě dušené nebo uzené šunky. Patří k nejžádanějším částem vepřového masa.    
    

Odkud pocházím

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

U nás si maso zachovává správnou teplotu
po celou dobu expedice

Poctivě opracované maso v co nejkratším čase naporcujeme a zabalíme.

Od chvíle zabalení až po prodej v obchodech sledujeme teplotní řetězec a hlídáme správnou teplotu.

Po zakoupení udržujte maso při teplotě do 4 °C. Jen tak uchováte jeho čerstvost a kvalitu.

Jak udržíte maso co nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit, je vhodné jej zpracovat do 2 dnů.

Jak udržíte maso co
nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Maso zpracujte nejpozději do konce doby použitelnosti.

Tipy a triky

Plátky masa na řízky krájejte přes svalová vlákna.

Řízky můžete klepat vždy dva na sobě najednou, abyste nepřicházeli o šťávu.

Chuť masa skvěle doplní bylinky, např. rozmarýn, šalvěj, petrželka aj.

Plátky masa na řízky krájejte přes svalová vlákna.

Řízky můžete klepat vždy dva na sobě najednou, abyste nepřicházeli o šťávu.

Chuť masa skvěle doplní bylinky, např. rozmarýn, šalvěj, petrželka aj.

Co dobrého uvařit?

Recepty

VEPŘOVÁ KÝTA SE SKOŘICÍ A HRUŠKAMI

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 60 min.

VEPŘOVÁ ROLÁDA PLNĚNÁ MASOVOU NÁDIVKOU SE ŠALVĚJÍ

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 4 hod.

DUŠENÁ VEPŘOVÁ KÝTA NA ŠPANĚLSKÝ ZPŮSOB

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 2,5 hod.

STŘEDOMOŘSKÁ ROLÁDA

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 1,5 hod.

VEPŘOVÁ KÝTA SE SKOŘICÍ A HRUŠKAMI

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 60 min.

VEPŘOVÁ ROLÁDA PLNĚNÁ MASOVOU NÁDIVKOU SE ŠALVĚJÍ

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 4 hod.

DUŠENÁ VEPŘOVÁ KÝTA NA ŠPANĚLSKÝ ZPŮSOB

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 2,5 hod.

STŘEDOMOŘSKÁ ROLÁDA

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 1,5 hod.