Kuřecí

Děkujeme za váš výběr:

ŽALUDKY

Kuřecí žaludky nejsou v českých kuchyních příliš časté, přesto jde o lahodný, cenově dostupný produkt s nízkým obsahem kalorií. Můžete je dusit, vařit nebo použít do vývaru. Hodí se i na přípravu guláše či smetanových a houbových omáček.

Odkud pocházím

Naše kuřecí je 100% české.

Chov
Porážka
Baleno

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

U nás si maso zachovává správnou teplotu
po celou dobu expedice

Poctivě opracované maso v co nejkratším čase naporcujeme a zabalíme.

Od chvíle zabalení až po prodej v obchodech sledujeme teplotní řetězec a hlídáme správnou teplotu.

Po zakoupení udržujte maso při teplotě do 4 °C. Jen tak uchováte jeho čerstvost a kvalitu.

Jak udržíte maso co nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit, je vhodné jej zpracovat do 2 dnů.

Jak udržíte maso co
nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Maso zpracujte nejpozději do konce doby použitelnosti.

Tipy a triky

Před samotnou přípravou kuřecí žaludky vždy důkladně omyjte a osušte papírovou utěrkou.

Pokud máte problém pracovat se syrovými žaludky (jsou tuhé a mazlavé), uvařte je nejprve doměkka s kořenovou zeleninou a pak je použijte jako základ do omáček.

Vařit je můžete i v papiňáku, dokud nejsou zcela měkké a jednotlivá vlákna se od sebe neoddělují.

Před samotnou přípravou kuřecí žaludky vždy důkladně omyjte a osušte papírovou utěrkou.

Pokud máte problém pracovat se syrovými žaludky (jsou tuhé a mazlavé), uvařte je nejprve doměkka s kořenovou zeleninou a pak je použijte jako základ do omáček.

Vařit je můžete i v papiňáku, dokud nejsou zcela měkké a jednotlivá vlákna se od sebe neoddělují.

Co dobrého uvařit?

Recepty

ŠPAGETY S KUŘECÍMI ŽALUDKY A GORGONZOLOU

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 30 minut

KARBANÁTKY Z KUŘECÍCH ŽALUDKŮ A CUKETY

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 minut

TĚSTOVINY S RAGÚ Z KUŘECÍCH ŽALUDKŮ S HRÁŠKEM

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 45 minut

ŠPAGETY S KUŘECÍMI ŽALUDKY A GORGONZOLOU

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 30 minut

KARBANÁTKY Z KUŘECÍCH ŽALUDKŮ A CUKETY

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 20 minut

TĚSTOVINY S RAGÚ Z KUŘECÍCH ŽALUDKŮ S HRÁŠKEM

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 45 minut