Kuřecí

Děkujeme za váš výběr:

STEHNA spodní

Kuřecí spodní stehno se často označuje jako tzv. palička. Pod tímto označením je najdete v celé řadě receptů. Hodí se pro pečení v troubě nebo na grilu. Stejně jako další druhy kuřecího jde o lehce stravitelné maso, které obsahuje celou řadu vitamínů, aminokyselin a je zdrojem bílkovin.

Odkud pocházím

Naše kuřecí je 100% české.

Chov
Porážka
Baleno

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

U nás si maso zachovává správnou teplotu
po celou dobu expedice

Poctivě opracované maso v co nejkratším čase naporcujeme a zabalíme.

Od chvíle zabalení až po prodej v obchodech sledujeme teplotní řetězec a hlídáme správnou teplotu.

Po zakoupení udržujte maso při teplotě do 4 °C. Jen tak uchováte jeho čerstvost a kvalitu.

Jak udržíte maso co nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit, je vhodné jej zpracovat do 2 dnů.

Jak udržíte maso co
nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Maso zpracujte nejpozději do konce doby použitelnosti.

Tipy a triky

Kuřecí paličky přes noc marinujte – maso nasaje více chuti bylinek a koření.

Tip na marinádu: smíchejte kečup, sójovou omáčku, zázvor, česnek, cukr a trochu vývaru.

Marinujte nebo obalujte v uzavíratelném plastovém sáčku. Je to praktičtější.

Kuřecí paličky přes noc marinujte – maso nasaje více chuti bylinek a koření.

Tip na marinádu: smíchejte kečup, sójovou omáčku, zázvor, česnek, cukr a trochu vývaru.

Marinujte nebo obalujte v uzavíratelném plastovém sáčku. Je to praktičtější.

Co dobrého uvařit?

Recepty

KUŘECÍ STEHNA S CIZRNOU

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 45 min.

KUŘE S HRÁŠKOVÝM PYRÉ

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 45 min.

KUŘECÍ PALIČKY S KARI OMÁČKOU

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 30 min.

PEČENÁ KUŘECÍ STEHNA S DÝŇOVÝM PYRÉ

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 1 hod.

POMERANČOVÁ KUŘECÍ STEHNA

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 1 hod.

KUŘECÍ STEHNA S CIZRNOU

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 45 min.

KUŘE S HRÁŠKOVÝM PYRÉ

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 45 min.

KUŘECÍ PALIČKY S KARI OMÁČKOU

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 30 min.

PEČENÁ KUŘECÍ STEHNA S DÝŇOVÝM PYRÉ

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 1 hod.

POMERANČOVÁ KUŘECÍ STEHNA

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 1 hod.