Hovězí

Děkujeme za váš výběr:

ZADNÍ bez kosti

Hovězí kýta je považována za jednu z nejhodnotnějších částí hovězího. Dělíme ji na ořech, vrchní a spodní šál a květovou špičku. Jedná se o libové maso, které se hodí na guláš, rolády, k pečení nebo dušení.

Odkud pocházím

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

U nás si maso zachovává správnou teplotu
po celou dobu expedice

Poctivě opracované maso v co nejkratším čase naporcujeme a zabalíme.

Od chvíle zabalení až po prodej v obchodech sledujeme teplotní řetězec a hlídáme správnou teplotu.

Po zakoupení udržujte maso při teplotě do 4 °C. Jen tak uchováte jeho čerstvost a kvalitu.

Jak udržíte maso co nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit, je vhodné jej zpracovat do 2 dnů.

Jak udržíte maso co
nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Maso zpracujte nejpozději do konce doby použitelnosti.

Tipy a triky

Pomalé pečení je základ. Nic neuspěchejte a dejte masu čas.

Maso na závitky krájejte po svalových vláknech, aby šly lépe zavinout.

Při pečení maso podlévejte a dbejte na to, aby se dostatečně propeklo.

Pomalé pečení je základ. Nic neuspěchejte a dejte masu čas.

Maso na závitky krájejte po svalových vláknech, aby šly lépe zavinout.

Při pečení maso podlévejte a dbejte na to, aby se dostatečně propeklo.

Co dobrého uvařit?

Recepty

POMALU PEČENÁ KÝTA NA PIVU

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 3,5 hod.

KRŮTÍ ROLÁDA S GORGONZOLOVOU OMÁČKOU

Čas přípravy: 25 minut
Čas vaření: 1 hod.

HOVĚZÍ KÝTA V HOŘČIČNÉ KRUSTĚ

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 6,5 hodiny

HOVĚZÍ BURGERY

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 15 min

HOVĚZÍ NA ČERVENÉM VÍNĚ S TĚSTOVINAMI

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 2,5 hod.

POMALU PEČENÁ KÝTA NA PIVU

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 3,5 hod.

KRŮTÍ ROLÁDA S GORGONZOLOVOU OMÁČKOU

Čas přípravy: 25 minut
Čas vaření: 1 hod.

HOVĚZÍ KÝTA V HOŘČIČNÉ KRUSTĚ

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 6,5 hodiny

HOVĚZÍ BURGERY

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 15 min

HOVĚZÍ NA ČERVENÉM VÍNĚ S TĚSTOVINAMI

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 2,5 hod.