Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPlněná bio zeleninová kapsa od kristýny
Albert logoAlbert logo
  • Plněná bio zeleninová kapsa od kristýny
Plněná bio zeleninová kapsa od kristýny

Plněná bio zeleninová kapsa od kristýny

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Veganské
Bio
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Fazole červené BIO 200 g
  • Voda 850 ml
  • Olej olivový BIO 4 plž
  • Sůl
  • Cibule BIO 1 ks
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Mouka hladká BIO 360 g
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Paprika kapie BIO 1 ks
  • Koriandr mletý 1/2 člž
  • Kukuřice sterilovaná BIO 150 g
  • Rajčata v plechovce BIO 400 g
  • Fazole červené BIO 200 g
  • Voda 850 ml
  • Olej olivový BIO 4 plž
  • Sůl
  • Cibule BIO 1 ks
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Mouka hladká BIO 360 g
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Paprika kapie BIO 1 ks
  • Koriandr mletý 1/2 člž
  • Kukuřice sterilovaná BIO 150 g
  • Rajčata v plechovce BIO 400 g

Příprava

1
Propláchnuté fazole vložte do hrnce, zalijte 600 ml vody a nechte přes noc namáčet. Před přípravou kapes fazole uvařte ve stejné osolené vodě s bobkovým listem 60 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijte.
2
V míse smíchejte 350 g mouky, ½ lžičky soli, kypřicí prášek, 2 lžíce oleje a zbylou vodu. Těsto hněťte 5 minut, zakryjte utěrkou a nechte 15 minut odležet.
3
V pánvi na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibuli a rozmělněný oloupaný česnek 3 minuty dosklovata. Vsypte očištěnou, na kostičky nakrájenou kapii, osolte, přidejte koriandr a opékejte další 2 minuty. Přisypte fazole, scezenou kukuřici a vlijte rajčata. Duste 5 minut na mírném ohni a odstavte.
4
Odleželé těsto rozkrojte na 4 díly. Z každého vytvarujte kouli, kterou na pomoučněném vále vyválejte do kruhu.
5
Na ½ těsta naneste fazolovou směs a nechte 1 cm okraje těsta volný. Přiklopte druhou ½ těsta tak, aby vznikla kapsa ve tvaru půlměsíce. Okraje k sobě přitlačte pomocí vidličky.
6
Kapsy vyskládejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30 minut.
1
Propláchnuté fazole vložte do hrnce, zalijte 600 ml vody a nechte přes noc namáčet. Před přípravou kapes fazole uvařte ve stejné osolené vodě s bobkovým listem 60 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijte.
2
V míse smíchejte 350 g mouky, ½ lžičky soli, kypřicí prášek, 2 lžíce oleje a zbylou vodu. Těsto hněťte 5 minut, zakryjte utěrkou a nechte 15 minut odležet.
3
V pánvi na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibuli a rozmělněný oloupaný česnek 3 minuty dosklovata. Vsypte očištěnou, na kostičky nakrájenou kapii, osolte, přidejte koriandr a opékejte další 2 minuty. Přisypte fazole, scezenou kukuřici a vlijte rajčata. Duste 5 minut na mírném ohni a odstavte.
4
Odleželé těsto rozkrojte na 4 díly. Z každého vytvarujte kouli, kterou na pomoučněném vále vyválejte do kruhu.
5
Na ½ těsta naneste fazolovou směs a nechte 1 cm okraje těsta volný. Přiklopte druhou ½ těsta tak, aby vznikla kapsa ve tvaru půlměsíce. Okraje k sobě přitlačte pomocí vidličky.
6
Kapsy vyskládejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.