Vykosťování se opět nezbavíte

Hodit do hrnce několik přísad a míchat je pro amatéry. Ostatně jste se již přesvědčili v minulém díle, kde jste museli vykostit kuře, že vás šéf na jednom místě nenechá. A jelikož porcování kuřete máte už jistě v malíku, naučíte se dnes vykostit stehno. A ještě k tomu krůtí.

Vykostěná krůtí stehna s kůží nejsou úplně běžně k dostání, proto doporučujeme tento krok nepřeskakovat. A navíc tím můžete zapůsobit na hosty.

Dále zjistíte mimo jiné, jak a proč vytáhnout ze stehna šlachy a proč je důležité, aby obsahovalo i kůži.

Roláda a náplň – nerozlučná dvojka

Roláda bez náplně je jako jíst polévku vidličkou – nepředstavitelné. Naše speciální náplň se nazývá fáš. Malou nápovědou je, že se jedná o masovou náplň. Překvapení naleznete uvnitř pořadu a pak také uvnitř rolády.

Jakmile zatočíte roládu, nemusíte se bát nekonečného svazování, při kterém by vám mohly chybět ještě tak tři ruce na přidržování. Náš šéfkuchař zvolil celkem snazší způsob – alobal, ve kterém ji lze rovněž upéct.

Bez přílohy ani ránu

Co by to bylo za sváteční pokrm bez přílohy. Mezitím, co se roláda pěkně peče, se vrhneme na přílohu. Tentokrát jsme vsadili na osvědčenou klasiku – bylinkové brambory. Brambory jsou jednou z nejčastějších příloh u nás a dohromady s bylinkami získají nevídaný nádech čerstvosti i přesto, že jsou na talíři teplé.

Nezbývá než popřát příjemnou podívanou a také pevné nervy při vykosťování stehna, které se nemusí dokonale povést hned na poprvé. A příště vás čekají další překvapení!