Ve hře je tradičně 6 receptů, které z vašeho oběda či večeře udělají nevšední hostinu. Hlavní roli představuje vepřové maso, jehož všestrannost poznáte na vlastní kůži.

Nejprve se dozvíte, jak vykouzlit z vepřového vývaru se zeleninou japonskou polévku. Z Japonska se poté přesuneme rovnou do Texasu, kde zjistíte, jak správně marinovat a péct žebírka. Odtud vás zpět vtáhnou znovu asijské chutě v podobě vepřového na sladkokyselo neboli sweet and sour.

Že se v kuchyni dají využít i vepřové nožičky, poznáte s receptem na vepřovou terinu, kterou rozveselí zelný salát. Následně zavítáme do Itálie, kde Zdeněk Pohlreich připraví ze zbylého vepřového boku od žebírek ragú, které doplní těstovinami penne rigate. Na vrchu samozřejmě nesmí chybět parmazán.

A ve finále na vás čeká selečí kýta, kterou se naučíte nejen vykostit, ale i báječně ochutit pomocí zářezů, do kterých se vkládají bylinky. Na kýtu platí rozpálená trouba, která se za vás o vše postará.

Odkaz na recepty - vepřové maso

Třetí díl pořadu najdete na PrimaPLAY