Že se vyplatí uvařit více vývaru, než je potřeba, a uschovat si ho na správnou chvíli, poznáte během prvních pár minut. Čekají na vás dvě varianty trochu jiných polévek, než na které jste zvyklí. První s vaječnou sedlinou, druhá s vaječným svítkem – obě přílohy se pečou. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Poté na řadu přijde vejce mimóza, která skvěle obohatí zeleninový salát. Co vše patří do žloutkové náplně, kterou se vyplní bílky, zjistíte v tomto receptu. Dále padla volba na pórkové rizoto se ztraceným neboli pošírovaným vejcem. Při vaření rizota je i špatný vývar lepší než sebelepší voda. Vejce vařte s trochou octa. Uvidíte proč.

S přípravou těsta na citronový koláč začal Zdeněk hned v úvodu. Proč je těsto při pečení poseto fazolemi a jak v tomto receptu využít vodní lázeň již nezůstane tajemstvím. A kdo si na koláči nakonec s radostí smlsne, se dozvíte až na konci.

Suflé se především podává jako dezert. Ale co takhle sýrové suflé? Jak postupovat, aby vám suflé z formičky krásně vyběhlo? A jako třešnička na dortu na vás čeká anglický krém, který může být základem i pro vanilkovou zmrzlinu.