Tradičně pro vás náš šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vybral šest receptů, které si můžete vyzkoušet sami doma.

Hned v úvodu vás do italského kulinářství vtáhne recept na capellini neboli andělské vlasy v kuřecím vývaru, který se na půl pekl, napůl vařil. Hned potom se podíváte, jak na domácí ravioli a co vše se lze dát do jejich náplně. Následuje klasika v podobě špaget s rajčaty a ovčím sýrem.

Že lze připravit ragú z divočáka? Proč ne? Těsně před koncem se opět vrátíme ke špagetám, tentokrát s mušlemi vongole. A nakonec se dozvíte, jak našim kolínkům říkají v ostatních zemích. Mezitím se budou zapékat.

Těstoviny - pravá ruka Itálie

Obecně platí, kde je pasta, tam je sýr. V každém receptu najdete některý ze sýrů od měkkého ovčího přes pecorino až po parmazán.

6. díl můžete shlédnout na PrimaPlay. Příjemnou podívanou!