Na úvod vás opět čeká předkrm v podobě polévky z mladého hrášku. Se zeleninovým základem a rohlíkovými krutonky získá ihned šmrnc.

Dále se přesuneme na hlavní jídla. Že z čočky nemusí být za každou cenu těžká kaše, kterou nelze ani nabrat lžící, se přesvědčíte na vlastní oči. Křepelčí vajíčka pak celému pokrmu zvýší úroveň. Jak z typického židovského chudinského jídla vytvořit sváteční specialitu, které jen tak někdo neodolá, vám náš šéfkuchař ukáže následovně.

A na čem se bez problému shodnou Izraelci s Palestinci, uvidíte ihned po předešlém židovském pokrmu šoulet. Prozradíme jen, že se jedná o pastu z cizrny. A celé finále završí teplý fazolový salát s citronovou kůrou a mandlemi.

Jak na luštěniny

S luštěninami může být i legrace. Další inspiraci pro přípravu luštěnin naleznete v našem článku Jak se luští luštěniny a v článku Cizrna neboli římský hrách.