Celý díl se točí okolo kuřete a Zdeněk Pohlreich si pro vás vybral šest různých receptů, díky nimž vám z kuřete nezbude ani pírko.

Nejprve zjistíte, jak správně naporcovat kuře. Zbylý skelet a konce křidýlek se použijí na přípravu klasického vývaru. Uvidíte, jak tato obyčejná polévka získá přidáním dalších přísad na eleganci. Jako alternativní předkrm zvolil Zdeněk Pohlreich topinky s kuřecími játry. Tajemství jejich kouzelné chuti spočívá v bylinkách a kapce brandy.

Už jste se setkali s plněnými kuřecími křídly? Žádný problém. A jak vyzrát na kuřecí prsa, aby nebyla suchá? Přesvědčíte se sami. A jelikož se využila celkem dvě kuřata, první prsíčka byla naplněna camembertem a avokádem a druhá prsa se připravovala s hříbky, slaninou a omáčkou z červeného vína. Z celého díla nakonec zbyla pouze kuřecí stehna, pro jejichž přípravu byl zvolen kreolský způsob.

Hledáte další tipy na přípravu kuřecího masa?

První díl pořadu najdete na PrimaPLAY

Teď vaří šéf
Zdroj: FTV Prima