Těšit se můžete opět na šest různých receptů. Hned v úvodu vás dostane tradiční regionální polévka krkonošské kyselo. Zjistíte, proč byste měli s některými kroky začít již den předem a proč by měla být míchaná vajíčka v polévce spíše sušší. Následuje bramborový koláč s houbovým ragú a listovým těstem, jehož základem je bramborová placka. Zdeněk Pohlreich využije přítomnosti škrobu v bramborách, který placku spojí bez přidání jakékoliv jiné přísady.

Ve dvou dalších případech si na své přijdou milovníci ryb. Dozvíte se, jak odstranit z mořského vlka přebytečnou vodu, díky čemuž se vám ryba nebude připalovat k pánvi. Dále zjistíte, proč je dobré vařit sušenou tresku v mléce, a že vám z tresky s bramborami na pánvi vznikne francouzská specialita brandade.

Druhý díl pořadu ke shlédnutí na PrimaPLAY

Jaký je rozdíl mezi bramborovou kaší a pyré? Žádný. A víte, že můžete bramborovou kaši i opéct? Samozřejmě. No a nakonec ze zbylých brambor náš mistr připraví elegantní bramborovou galetku se slaninou.

Brambory recepty

Základní informace o bramborách, tipy pro přípravu a spoustu receptů najdete v našem speciálním článku – Brambory v kuchyni.