Risotto nero

I tento díl budou provázet tajemství ukrytá v pro nás neznámých názvech pokrmů. Odhalit si je budete muset opět sami. Šéf začne čínskou polévkou, nikoliv instantní, ale tradiční rýžovou polévkou zvanou congee, která se připravuje z jasmínové rýže.

Na to naváže znovu asijským pokrmem, tentokrát hlavním jídlem, které se nazývá naší goreng. Stále nic, že? Jedná se o smaženou rýži basmati, více se ale dozvíte v pořadu.

Stále zůstaneme na východ od Evropy, kde zjistíte, že lze rýžový pilaf připravit velmi sympatickým způsobem – v peřinách.

Poté se pomalu přesuneme do Středomoří, kde na vás čeká sépiové risotto s kalamáry neboli risotto nero. No a na závěr vás čeká francouzský rýžový dezert s kandovaným ovocem podle císařovny, který kompletně završí naše rýžové cestování.

Máte se na co těšit.