Tradičně začneme netradiční polévkou, jejíž chuť se skrývá pod názvem bisque. Plodem moře, který je v polévce zastoupen, jsou krevety. Více zjistíte v samotném receptu.

Ihned po polévce vás čekají zapékané mušle se speciální náplní, kterým se říká vongole. U mušlí zůstaneme i nadále, jelikož vám Zdeněk Pohlreich ukáže, jak na velmi oblíbené slávky v receptu s domácími gnocchi a pečenou řepou. U tohoto receptu se šéf pozastavil a vysvětlil správnou výslovnost gnocchi - „ňoky“.

Poté se vrátíme opět ke krevetám v poněkud tradičnějším receptu s čerstvou pastou, česnekem a chilli papričkami. Bez krevet je tento recept znám jako spaghetti aglio olio e peperoncino.

A na závěr vás čeká opravdový zlatý hřeb v podobě plněných kalamár s úžasnou náplní, které lahodně doplní rajčatová omáčka. Hotová radost na talíři.