Hned na úvod se šéf chopí zlatého hřebu dne, jelikož si tento recept vyžádá pomalé a velmi zdlouhavé pečení, které bude probíhat téměř po celou dobu pořadu. Řeč je o marinovaném vepřovém ramínku, ke kterému pak šéf ještě ukuchtí přílohu v podobě grilované i čerstvé zeleniny s česnekovou omáčkou.

Aby toho masa nebylo najednou tolik a chlapi si mohli trochu odfrknout, připraví jim šéf křupavé zeleninové sendviče s domácím pestem. Prozradí vám také svůj tajný fígl, jak připravit pesto tak, aby bylo krásně zelené a aby hned neztmavlo.

Po bezmasé přestávce nesmí na grilu chybět žádný jiný kousek masa, než je vepřová krkovička. K vepřovému masu padne dušená zkaramelizovaná cibule jako ušitá.

Nakonec si na tom všem pochutná zásahová jednotka, která mezitím stihne ještě provést pár zásahů jako nic.