Při grilování je taktéž důležitá příprava. Některé pokrmy je před přípravou nutné ještě nějakou dobu předem naložit do marinády. Tak tomu je i u prvního receptu na houbové špízy s pórkem a asijskou marinádou. Zjistíte také, jak je to s loupáním hub.

Mezitím, co se špízy marinují, vám šéf předvede, jak ugrilovat plněná rajčata. Ukáže také skvělý tip, díky kterému se rajčata nebudou koulet po celém grilu.

Že lze i svačinu připravit na grilu, a přesto to nebude výrazná kalorická bomba, se dozvíte v dalším receptu. Ten osvěží kombinací sýra a ovoce a i trochou čerstvého salátku.

Když jsme konečně u grilování, samozřejmě na roštu nesmí chybět šťavnatý steak. Zjistíte, proč servírovat některé steaky nakrájené, a jak byste je měli správně nakrájet. Steak bude připraven jak jinak než na asijský způsob.

A nakonec přijdou šéfovi píchnout kamarádi, kteří jsou zároveň specialisty na asijskou a především thajskou kuchyni. Výsledkem jejich přispění u grilu bude pikantní thajské červené kari s grilovanou kachnou.