JAK OZDRAVIT UZENINU?

Byla to docela dlouhá cesta od chvíle, kdy jsme si usmysleli, že najdeme způsob, jak nabídnout „ozdravené uzeniny“. Za mnoho let jsme si bezděky zvykli na určitou chuť například párků, salámů, šunky. Jenže té chuti pomáhal velmi sporný glutaman sodný, označovaný E621, také třeba sója a lepek. Čím a jak nahradit tento zvýrazňovač hlavně masové chuti a vůně? Nebylo to jednoduché. Bez glutamanu sodného byly výrobky najednou fádní. A tak jsme si začali hrát s kombinací různých koření, která neuškodí a výrobek bude zákazníkovi chutnat. Podobně se to stalo i se sójou a lepkem, které patří mezi alergeny. Z RETRO produktů musely zmizet.

PROČ MÉNĚ NEBO VÍCE MASA?

U šunek nejvyšší jakosti jsou podíly masa opravdu nejvyšší, jaké je možné u daného způsobu zpracování dosáhnout. Například u párků to ovšem nebylo jednoduché, protože nejvíc masa neznamenalo lahodnou chuť. Zkusili jsme dát do párků 90 % masa, ale byly nepříjemně suché, zatímco s 80% podílem masa – šťavnaté a chutné.

RETRA BUDE VÍC

Výsledky našeho pátrání po kvalitě a také chuti zatím můžete posoudit u 14 výrobků – devět je uzenin a pět lahůdek. Určitě však budeme pokračovat. Do konce roku 2016 přibudou další uzenářské výrobky a lahůdky. Všechny vyvíjíme podle stejného principu: abyste si pochutnali, ale jen na opravdové kvalitě. Moc si přejeme, abyste byli našimi spokojenými zákazníky. Proto uvítáme, když nám dáte vědět, jak se nám celé RETRO daří a vám chutná.

 

 

razitko-retro