×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zuppa inglese
40 minut , Dezert , Střední náročnost , Italská ,

Zuppa inglese

Co budu potřebovat

800 ml polotučného mléka
1 citron, kůra nastrouhaná
7 žloutků
200 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
50 g 60% čokolády, na kousky Nyní v akci
24 cukrářských piškotů
100 ml amaretta nebo podle chuti
1 kelímek smetany ke šlehání
jahody na ozdobu

Jak na to?

Ve velkém silnostěnném hrnci smíchejte mléko s nastrouhanou citronovou kůrou a na velmi malém plameni zahřívejte těsně pod bod varu. Mezitím ve velké míse smíchejte žloutky a cukr a našlehejte světlé (bílé) nadýchané pěny. Pak vmíchejte mouku.
Do této směsi vlijte polovinu mléka, stále míchejte, vraťte na sporák, přilijte zbylé mléko a na středním plameni zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Pak ji rozdělte do dvou misek. Do jedné vmíchejte kakao a čokoládu a promíchávejte, aby se vše obarvilo dohněda a rozpustilo. Nechte lehce zchladnout.
Piškoty pokapejte amarettem a pak do velké mísy vrstvěte piškoty, bílý krém, čokoládový krém, piškoty a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Poslední vrstvou by měl být čokoládový krém. Navrch dejte dotuha ušlehanou šlehačku a ozdobte jahodami. Před podáváním chlaďte alespoň 2 hodiny.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj