×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Znojemský guláš
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Dušení ,

Znojemský guláš

Co budu potřebovat

1 velká cibule
3 lžíce oleje Nyní v akci
600 g zadního hovězího masa Nyní v akci
mletá sladká paprika
sůl
mletý pepř
gulášové koření Nyní v akci
2 stroužky česneku
3 lžíce hladké mouky
5–6 velkých sladkokyselých okurek
houskové knedlíky

Jak na to?

Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji na oleji zesklovatět. Přidejte maso, chvíli opékejte, pak zaprašte paprikou, promíchejte a krátce osmahněte, přidejte sůl, veškeré koření i česnek a zalijte vodou, aby bylo maso ponořené. Duste doměkka, minimálně 45 minut. Pokud je potřeba, podlévejte. Nakonec maso vyjměte, šťávu zaprašte moukou, promíchejte a prohřejte. Do hrnce vraťte maso, přidejte kolečka okurek a znovu prohřejte. Podávejte s houskovým knedlíkem. Guláš je možné ozdobit i kolečky cibule.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj