×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Valentýnský zmrzlinový dezert
120 minut a více , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Zmrzlina , Valentýn , Mražení a zachlazování ,

Valentýnský zmrzlinový dezert

Co budu potřebovat

Na 12 srdíček:
3 velké bílky
150 g moučkového cukru
špetka jedlé sody smíchaná se špetkou prášku do pečiva
1/2 lžičky vanilkového extraktu
2 druhy zmrzlin podle vaší chuti Nyní v akci

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 110°C.

2) Bílky a cukr smíchaný se špetkami sody a prášku do pečiva spoje v žáruvzdorné míse, posaďte ji na hrnec s bublající vodou (voda se nesmí dotknout dna mísy) a míchejte dokud bílky nejsou teplé na dotek a cukr se nerozpustí, tedy asi 3 minuty.

3) Pak sejměte z ohně a vyšlehejte do tuha. Trvá to asi 10 minut.

4) Vmíchejte extrakt a směs přendejte do cukrářského sáčku s menší hubičkou.

5) Plech vyložte pečicím papírem a pomocí hubičky na něj „nakreslete“ asi 12 sněhových srdcí.

6) Pečte (sušte) asi 1 – 1,5 hodiny. Nechte zchladnout na plechu asi 20 minut.

7) Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nechte ji 5 minut povolit.

8) Na polovinu srdíček opatrně rozdělte zmrzliny, přiklopte zbylými srdci.

9) Dejte na 15 minut do mrazáku, a pak podávejte.

Tip do kuchyně

 

Můžete si také připravit domácí zmrzlinu. Recept na ni naleznete zde.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj