×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zmrzlina s hnědým javorovým máslem a pečenými broskvemi
30 minut , Střední náročnost ,

Zmrzlina s hnědým javorovým máslem a pečenými broskvemi

Co budu potřebovat

NA ZMRZLINU:
150 g másla, nakrájeného
250 ml javorového sirupu
2 l vanilkové zmrzliny
NA PEČENÉ BROSKVE [Broskev]
75 g másla, nakrájeného
2 svitky skořice
1 vanilkový lusk, rozkrojený a vydlabaný
220 g krupicového cukru
250 ml vody Nyní v akci
6 broskví, oloupaných a rozkrájených na čtvrtky

Jak na to?

Připravím si hnědé máslo podle návodu na předchozí straně. Pak přidám javorový sirup a vařím 4–5 minut, občas zamíchám, aby směs zhoustla. Nechám trochu vychladnout. Mezitím dám zmrzlinu do mixéru (raději ve dvou dávkách) a mixuju, až trochu povolí. Promíchám ji s javorovým hnědým máslem a pak ji nechám znovu zmrznout v mrazáku.
Předehřeju troubu na 200 °C. Máslo nechám rozpustit v rendlíku a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Skořici, vanilkový lusk a semínka, cukr, vodu a hnědé máslo dám do velké pánve. Vařím asi 15 minut, potom přendám do pekáčku, přidám broskve a peču asi 5–10 minut podle vyzrálosti broskví, než začnou měknout. Občas je otočím, poliju sirupem. Pak je ještě peču 5 minut pod grilem, dokud nejsou krásně tmavé a zkaramelizované. Podávám se zmrzlinou přelitou sirupem z pekáčku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj