×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zimní minestrone s kuřetem
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost , Italská ,

Zimní minestrone s kuřetem

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule, nakrájená
4 stroužky česneku, nakrájené
3 mrkve, nakrájené na kostičky
3 řapíky celeru, nakrájené
300 g slaniny Nyní v akci
½ kuřete Nyní v akci
6 snítek tymiánu
1 snítka rozmarýnu
1 bobkový list
2 lžíce rajčatového protlaku Nyní v akci
400g konzerva krájených rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
1 bulva čerstvého fenyklu, nasekaná
100 g špaget, nalámaných na kousky Nyní v akci
1 cuketa, nakrájená na tenká půlkolečka

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, polovinu mrkve, polovinu řapíkatého celeru a polovinu slaniny. Opékejte za stálého míchání asi 4–5 minut. Přidejte kuře, tymián, rozmarýn, bobkový list, zalijte 3 litry vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední a vařte asi 1,5 hodiny. Sceďte, stranou odložte vývar a uvařené kuře. Z kuřete oberte maso.
Zahřejte čistý hrnec a půl minuty v něm nasucho opékejte rajčatový protlak. Zalijte ho odloženým vývarem, přidejte rajčata z konzervy, osolte, opepřete a 5 minut povařte. Pak vhoďte zbylou mrkev a celer, nakrájený fenykl a špagety. Po dalších 5 minutách přidejte cuketu, obrané maso a povařte asi 2 minuty, aby se prohřálo.
Zatímco se polévka vaří, osmahněte nasucho v pánvi zbývající slaninu.
Na závěr ji vsypte do polévky a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj