×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Židovský medovník s vlašskými ořechy
45 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Židovský medovník s vlašskými ořechy

Co budu potřebovat

16 lžic másla, změklého + na vymazání
8 lžic hnědého cukru
3 vejce
250 ml medu
1,5 hrnku polohrubé mouky
2 lžičky kypřicího prášku Nyní v akci
1 lžíce instantní kávy
1 lžička mleté skořice
¾ hrnku opražených vlašských ořechů

Jak na to?

Máslo s cukrem utřete do hladké nadýchané
pěny, přidejte vejce, med a mouku
smíchanou s kypřicím práškem, kávovým
práškem a skořicí. Nakonec opatrně
vsypte ořechy a těsto dejte do vymazané
formy o rozměrech asi 20 x 35 cm. Pečte
25–30 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
Podávejte zcela zchladlé.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj