×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Žemlovka z vánočky
30 minut , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Vánoce , Pečení ,

Žemlovka z vánočky

Co budu potřebovat

50 g másla, změklého Nyní v akci
250 g vánočky AQ, nakrájené na 5cm plátky
2 vejce BASIC
200 ml smetany ke šlehání BASIC
250 ml mléka BASIC Nyní v akci
1 vanilkový cukr
1 lžíce krupicového cukru Nyní v akci
moučkový cukr a šlehačka k podávání

Jak na to?

Zbyla vám vánočka? Připravte si žemlovku z vánočky.

1) Předehřejte troubu na 160°C.

2) Zapékací nádobu zlehka vymažte máslem.

3) Plátky vánočky potřete zbývajícím máslem a rozkrájejte na poloviny.

4) Kousky pak narovnejte do zapékací nádoby.

5) V misce prošlehejte vejce, smetanu, mléko, vanilkový a krupicový cukr a směsí přelijte vánočku.

6) Zapékací misku položte do hlubšího plechu, vložte do trouby, na plech nalijte horkou vodu a pečte asi 35 minut, až vaječná směs bude mít konzistenci pudinku a po krajích zezlátne.

7) Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se šlehačkou.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další recepty na žemlovky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj