×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Žemlovka s tvarohem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Pečení ,

Žemlovka s tvarohem

Co budu potřebovat

250 g měkkého tučného tvarohu
1 lžíce změklého másla
2 lžíce moučkového cukru + na poprášení
1 žloutek
1 sáček vanilkového cukru Nyní v akci
50 g rozinek, propláchnutých a namočených v rumu
1 veka
500 ml mléka Nyní v akci
2 vejce
250 g krupicového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla + na vymazání pekáče + na pokapání
8 menších jablek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo Nyní v akci
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

Tvaroh utřete s máslem, moučkovým cukrem a žloutkem. Přidejte vanilkový cukr a scezené rozinky (slitý rum si nechte stranou).
Veku nakrájejte na plátky. V misce promíchejte mléko se žloutky, 2 lžícemi krupicového cukru a s rozpuštěným máslem. Do směsi namáčejte plátky veky a nechte je vždy pořádně nasáknout. Třetinu plátků veky pak naskládejte do máslem vymazaného pekáčku.
Navrch dejte jablka, posypte je skořicí, 4 lžícemi krupicového cukru a zakryjte druhou třetinou namočené veky. Poté do pekáčku rozetřete připravenou tvarohovou nádivku a nahoru naskládejte poslední třetinu pečiva. Poprašte moučkovým cukrem, pokapejte máslem a rumem, ve kterém jste máčeli rozinky. Pečte při 180 °C asi 40 minut.
Bílky vyšlehejte na pevný sníh se zbývajícím krupicovým cukrem. Sníh rozetřete na vršek žemlovky a vraťte ještě na 8 minut zapéct do trouby.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj