×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Žemlovka s houbami a bylinkami
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Žemlovka s houbami a bylinkami

Co budu potřebovat

340 g chleba Nyní v akci
750 ml mléka Nyní v akci
2 hnědé žampiony
2 lžičky slunečnicového oleje
350 g hříbků
2 hrsti petrželky
2 lžičky rozmarýnu
1⁄4 lžičky soli
1⁄4 lžičky černého pepře
1 stroužek česneku
3 vejce + 1 bílek
125 g sýru gruyere Nyní v akci

Jak na to?

Žemlovku jste již určitě někdy ochutnali. Ochutnali jste ale už i žemlovku s houbami a bylinkami?

1) Kostičky chleba vložte do mísy, zalijte je 500 ml mléka a dejte na 30 minut chladit do lednice, občas promíchejte.

2) Žampiony zbavte noh a klobouky pokrájejte na plátky.

3) Troubu předehřejte na 180 °C.

4) Olej rozpalte v pánvi, přidejte kousky žampionů i hříbky a opékejte 4 minuty.

5) Poté vmíchejte petrželku, rozmarýn, sůl, pepř i česnek, opékejte další minutu a sejměte z ohně.

6) Zbylé mléko našlehejte s vejci a bílkem.

7) Zapékací mísu vymažte olejem, navrstvěte do ní asi polovinu chleba s mlékem, navrch dejte houbovou směs z pánve, posypte třetinou sýru, překryjte zbývajícím chlebem a posypte zbylým sýrem.

8) Nakonec vše přelijte mlékem s vejci a pečte 45 minut.

Tip do kuchyně

 

V houbařské sezóně nahraďte žampiony nasbíranými houbami. Nejvíc se vám na to budou hodit hříbky.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 16,90 cena před slevou: 20,90
    sleva: −19 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj