×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Žemlovka s arašídovým máslem a džemem
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla ,

Žemlovka s arašídovým máslem a džemem

Co budu potřebovat

8 velkých plátků toustového chleba Nyní v akci
90 g arašídového másla Nyní v akci
110 g jahodového džemu
trocha rozpuštěného másla Nyní v akci
na pomazání toustů
250 ml smetany ke šlehání Nyní v akci
80 ml mléka Nyní v akci
2 vejce Nyní v akci
1 žloutek Nyní v akci
50 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
tmavý cukr a skořice na posypání

Jak na to?

Dva tousty namažu arašídovým máslem a dva jahodovým džemem. Všechny čtyři pak přiklopím nenamazanými zbývajícími čtyřmi tousty, takže mám čtyři sendviče.
Odříznu okraje sendvičů a všechny je z obou stran pomažu rozpuštěným máslem. Každý sendvič rozkrojím na čtyři díly a vyložím jimi zapékací mísu.
Troubu předehřeji na 200 °C. V misce promíchám smetanu s mlékem, vejci, žloutkem, cukrem, dření z vanilkového lusku a touto směsí zaliji mini sendviče v zapékací míse. Vše posypu hrstí tmavého cukru, a trochou skořice a nechám zhruba 40 minut péct.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj