×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Žemlovka
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla ,

Žemlovka

Co budu potřebovat

3 Chodovské koule (každá 70 g)
máslo Nyní v akci
jahodová marmeláda
250 ml mléka BASIC (odstředěného či polotučného)
250 ml smetany na vaření BASIC
3 vejce
50 g krupicového cukru
1 lusk vanilky
40 g rozinek Nyní v akci
40 g tmavé čokolády BASIC Nyní v akci
2 lžíce třtinového cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Chodovské koule pokrájejte na plátky a všechny potřete máslem, polovinu z nich pak i marmeládou. Přiklopte zbylými plátky do sendvičů. Ty překrojte a naaranžujte do zapékací mísy o objemu asi 750 ml. Mléko slijte se smetanou, přimíchejte vejce, krupicový cukr a semínka z vanilkového lusku i lusk samotný. Nakonec vmíchejte rozinky a kousky čokolády a směsí přelijte sendviče v míse. Nechte pár minut nasáknout, poté posypte třtinovým cukrem. Posaďte do velké zapékací mísy, nalijte do ní vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky zapékací mísy se sendviči. Pečte asi 1 hodinu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj