×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodová zemlbába
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla , Pečení ,

Jahodová zemlbába

Co budu potřebovat

500 ml mléka Nyní v akci
620 ml smetany na vaření
8 žloutků
155 g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
200 g vánočky
40 g rozinek
750 g jahod

Jak na to?

Pamatujete na babiččinu zemlbábu? My jsme získali lahodný recept na zemlbábu s jahodami.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Mléko a smetanu slijte do středně velkého hrnce a na středním plameni zahřívejte téměř k varu. Sejměte z ohně a dejte stranou.

3) Ve velké míse mírně našlehejte žloutky, 100 g krupicového cukru a vanilkový extrakt, a pak ke směsi postupně metličkou zašlehávejte svařené mléko se smetanou.

4) Plátky vánočky naskládejte vedle sebe do mírně vymazané zapékací mísy o objemu asi 2 litry (nebo několika menších).

5) Přelijte je mléčno-vaječnou směsí, navrch nasypte rozinky i přepůlené jahody, posypte zbylým cukrem a pečte 20–25 minut.

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplou. Výtečná je ale i za studena.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj