×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Slaná zemlbába se šunkou a sýrem
120 minut a více , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Slaná zemlbába se šunkou a sýrem

Co budu potřebovat

1 lžíce másla, pokojové teploty
10 velkých vajec
630 ml polotučného mléka
1 lžíce hořčice (plnotučné, hrubozrnné, dijonské)
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
8 rohlíků nakrájených na plátky silné 2,5 cm Nyní v akci
450 g šunky na kousky Nyní v akci
5 jarních cibulek, nasekaných
220 g nastrouhaného čedaru

Jak na to?

1) Zapékací mísu vymažte máslem. Ve velké míse smíchejte vajíčka, mléko, hořčici, papriku a sůl.

2) Třetinu pokrájených rohlíků rozprostřete na dno mísy, pokryjte polovinou šunky, jarních cibulek a sýru, navrch dejte druhou třetinu rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo.

3) Zatlačte do mísy a přelijte vajíčkovou směsí. Přikryté alobalem a zatížené talířem a například plechovkou fazolí dejte přes noc chladit.

4) Troubu předehřejte na 180 °C, zemlbábu vyndejte z lednice a nechte ji 15 minut stát při pokojové teplotě. Pak ji pečte asi hodinu až hodinu a půl.

Tip do kuchyně

 

Do jednotlivých vrstev můžete například přidat i špenát. Chuť zemlbáby bude pak o něco zajímavější. Pokud máte ale rádi klasickou sladkou variantu, zkuste naši jahodovou zemlbábu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj