×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zelníky s rájtou
60 minut , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky ,

Zelníky s rájtou

Co budu potřebovat

200 g brambor Nyní v akci
100 g kořenové petržele
4 jarní cibulky, omyté, nasekané
máslo Nyní v akci
200 g bílého sterilovaného zelí, scezeného, okapaného, nejlépe vymačkaného
sůl, pepř
1–2 lžičky kari koření
300 ml bílého jogurtu Nyní v akci
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 okurka, podélně rozříznutá, zbavená semínek, vydlabaná, nakrájená na tenká půlkolečka

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce do změknutí, petržel oloupejte, nakrájejte a vařte rovněž doměkka. Ještě teplé brambory oloupejte a spolu s vařenou petrželí ihned rozmačkejte. Přidejte dvě nasekané jarní cibulky, opečené doměkka na troše másla. Vmíchejte pokrájené zelí, podle chuti osolte a opepřete, ochuťte kari. Pokud se vám se směsí špatně pracuje, můžete přidat dvě lžíce polohrubé mouky a jedno vejce. Jinak z hmoty rukama tvořte placičky velikosti dětské dlaně a na másle je smažte z obou stran dozlatova. Mezitím smíchejte jogurt se zbylými cibulkami, česnekem a okurkou. Osolte, podle chuti opepřete a podávejte dohromady.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj