×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zelné knedlíky
20 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Zelné knedlíky

Co budu potřebovat

150 g anglické slaniny nebo tlustého od šunky Nyní v akci
2 housky, pokrájené na kostičky
500 g kysaného zelí, scezeného
2 vejce
1 kelímek zakysané smetany
400 g hrubé mouky + špetka soli

Jak na to?

Anglickou slaninu vyškvařte nasucho na pánvi a pak ji promíchejte s houskami. Kysané zelí (nejlépe s kmínem) pokrájejte najemno a smíchejte s houskami se slaninou. Vejce vyšlehejte v zakysané smetaně, spolu s moukou a solí přidejte ke směsi zelí a zadělejte těsto na knedlíky. Z těsta tvarujte kuličky velikosti golfového míčku a vařte v osolené vodě 20 minut.
K čemu: uzené maso nebo samotné maštěné sádlem se škvarky

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj