×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zelné karbanátky
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Zelné karbanátky

Co budu potřebovat

60 ml olivového oleje AQ Nyní v akci
30 g másla
1 cibule
350 g čerstvého červeného zelí
sůl
pepř
550 g vařených brambor AQ Nyní v akci
1 vejce AQ
1 lžíce petrželky AQ

Jak na to?

Jednu lžíci oleje rozpalte spolu s 10 g másla ve velké pánvi s vyšším okrajem. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji 10 minut opékejte dozlatova. Vmíchejte zelí a opékejte 8 minut. Pak přiklopte a nechte dalších asi 8 minut dusit, aby zelí změklo. Dobře osolte a opepřete. Nechte zchladnout. Pak zelí promíchejte ve velké míse s rozmačkanými bramborami, vejcem a petrželkou, dochuťte solí a ze směsi vytvarujte 8 karbanátku. Osmažte je na zbylém másle a oleji z obou stran dozlatova.
Tip- Zelné karbanátky jsou skvělé samy o sobě, podávat je ovšem můžete i k masu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj