×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zelné hnětánky
45 minut , Střední náročnost ,

Zelné hnětánky

Co budu potřebovat

300 g kysaného zelí
500 g hladké mouky
1 vejce
5 lžic smetany ke šlehání
sůl
kmín na posypání
sádlo na smažení nebo pečení

Jak na to?

Zelí slijte a nakrájejte na menší kousky. V míse zpracujte hladké těsto ze všech přísad až po sůl. Tvarujte hnětánky, velké jako dlaň, asi 1 cm silné. Rozehřejte troubu na 200 °C. Placky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Než je dáte do trouby, každou propíchejte vidličkou, aby se nenafoukly, a posypte kmínem. Pečte asi 30 minut, až zezlátnou. Hnětánky se můžou i smažit v pánvi. Chutnají s kyselým mlékem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj