×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zeleninový salát s olivami a mozzarellou
20 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Středomořská , Saláty , Něco lehkého , Bez vaření ,

Zeleninový salát s olivami a mozzarellou

Co budu potřebovat

1 červená cibule
4 plátky včerejšího bílého chleba
olivový olej AQ na potření chlebu + 125 ml do dresinku Nyní v akci
2 stroužky česneku
450 g masitých rajčat AQ, nakrájených na kolečka Nyní v akci
120 g mozzarelly Nyní v akci
čerstvá bazalka AQ + trocha na ozdobení
sůl a pepř
3 lžíce balzamikového octa
4 lžíce citronové šťávy ABio
115 g zelených oliv bez pecek AQ + pár černých oliv Nyní v akci

Jak na to?

Dopřáváte-li si k obědu saláty, vyzkoušejte náš zeleninový salát s olivami a mozzarellou. Také cítíte tu vůni moře?

1) Cibuli nakrájenou na tenké kroužky dejte na 10 minut do studené vody. Nechte okapat a pečlive osušte.

2) Plátky chleba pokapejte olivovým olejem a dejte pod rozpálený gril, aby lehce chytily barvu.

3) Poté chleby potřete česnekem, natrhejte na talíř, přidejte cibuli, rajčata a plátky mozzarelly, vše posypte bazalkou, osolte a opepřete.

4) Olivový olej na dresink prošlehejte s balzamikovým octem a citronovou šťávou a směsí přelijte salát a posypejte olivami.

Tip do kuchyně

 

Salát můžete podávat samostatně jako hlavní chod, neztratí se ale ani jako příloha ke grilované rybě.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj