×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nákyp z kořenové zeleniny
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Pečení ,

Nákyp z kořenové zeleniny

Co budu potřebovat

450 g celeru
400 g petržele
600 g brambor Nyní v akci
400 g mrkve
5 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř
200 g slaniny Nyní v akci
350 g hermelínu Nyní v akci

Jak na to?

1)Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Plátky celeru, petržele, brambor a mrkve dejte do mísy. Přidejte česnek, olej, sůl a pepř a dobře promíchejte, aby se všechny kusy obalily olejem.

3) Pak zeleninu vyskládejte spolu se špekem a sýrem do zapékací mísy o rozměrech zhruba 28×34 cm. Poslední vrstvou by měl být sýr.

4) Přiklopené alobalem pečte 25 minut. Pak alobal odklopte a pečte 15 až 20 minut dozlatova.

Tip do kuchyně

 

Výrazný hermelín celý pokrm velmi zhutní. Použít ovšem můžete i strouhaný tvrdý sýr.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj