×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zeleninovo-sýrový quiche
120 minut a více , Střední náročnost , Francouzská , Chuťovky ,

Zeleninovo-sýrový quiche

Co budu potřebovat

150 g másla + na formu Nyní v akci
300 g hladké mouky
1 lžička soli
2 vejce
krupice na vysypání formy
Na náplň:
olivový olej Nyní v akci
3 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 1 malá cuketa
1 červená paprika
100 g žampionu Nyní v akci
2 lžíce nasekaných bylinek (rozmarýn, petržel, pažitka)
špetka perníkového koření Nyní v akci
200 g ementálu, 50 g nivy Nyní v akci
150–200 ml smetany na vaření
1 vejce

Jak na to?

Máslo nakrájené na kousky zapracujte do mouky prosáté se solí. Přidejte vejce a krátce prohněte, abyste získali spíš tužší těsto. Zabalené ho dejte na půl hodiny do ledničky. Formu o průměru kolem 26 centimetrů vymažte máslem a vysypte krupicí a pak do ní rukama (po dně a do boku) vtlačte těsto a propíchejte ho vidličkou. Přiklopené pečicím papírem pečte 10 minut při 200 °C. Dalších 10 minut pečte odklopené, aby těsto zezlátlo. Vyndejte a nechte trochu vychladnout. Na pánvi rozehřejte olivový olej a pak na něm krátce osmahněte najemno nakrájené cibulky, česnek, cuketu, papriku i žampiony. Spolu s bylinkami a kořením duste 10 minut pod pokličkou. Pak směs dejte na koláč, zalijte smetanou smíchanou s nastrouhanými sýry a vajíčkem a pečte při 180 °C zhruba 40 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj