×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zeleninové rolky
35 minut , Polévka , Nízká náročnost ,

Zeleninové rolky

Co budu potřebovat

400 ml kokosového mléka
1 lžička jemně strouhané citronové kůry
2 lžíce sojové omáčky
500 g kuřecích prsou, očištěných Nyní v akci
12 kusů rýžových placek s menším průměrem
100 g nudlí vermicelli, uvařených a vychladlých
hrst zelených klíčků
1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
2 okurky, na tenké plátky Nyní v akci
hrst lístků thajské bazalky
K PODÁVÁNÍ
oblíbený dip nebo omáčka

Jak na to?

Kokosové mléko, citronovou kůru a sojovou omáčku přiveďte k varu. Přidejte kuře, zakryjte, snižte plamen a zvolna vařte 15 minut doměkka. Sundejte z plamene a odlijte si zhruba 100 ml tekutiny, ve které se kuře vařilo. Kuřecí maso natrhejte a promíchejte s odlitou tekutinou.
Rýžovou placku namočte na 30 vteřin do teplé vody nebo postupujte podle návodu na obalu. Vláčnou placku přesuňte na navlhčenou papírovou utěrku a rozložte na ni část nudlí, výhonků, mrkve, okurky a bazalky tak, aby po straně zůstaly asi centimetrové okraje a náplň sahala tak do třetiny placky. Okraje zahrňte dovnitř a placku srolujte do balíčku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj