×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zeleninové lasagne
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Zapékání ,

Zeleninové lasagne

Co budu potřebovat

2 lžíce panenského olivového oleje + na vytření formy Nyní v akci
14 plátů lasagní (2 z toho na vyplnění mezer)
sůl a čerstvě mletý pepř
2 cibule, nasekané na kostičky
2 cukety, nakrájené na tenké plátky
500 g dýně Hokaido, nakrájené na kostičky
3 stroužky česneku, prolisované
200 g nakládaných pečených paprik, pokrájených na proužky Nyní v akci
400g konzerva krájených loupaných rajčat
hrst nasekané bazalky + čerstvé lístky k podávání
425 g ricotty nebo sýra cottage
2 vejce
60 g parmazánu, nastrouhaného
300 g mozzarelly, nastrouhané nebo nakrájené najemno

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C a olejem vytřete zapékací nádobu. Plátky lasagní předvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a rozložte je na alobal.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli; stačí 3–5 minut. Přidejte cuketu, dýni, zlehka osolte a míchejte a opékejte dozlatova. Nakonec přidejte na minutu česnek. Přidejte papriky a rajčata a přiveďte k varu. Na mírném ohni duste, až se tekutina svaří na polovinu. Přihoďte bazalku, podle chuti osolte a opepřete.
Promíchejte ricottu nebo cottage a vejce. Asi hrnek podušené zeleniny rozprostřete na dno zapékací nádoby. Zakryjte ji čtyřmi plátky lasagní (pokud jsou krátké, rozkrájejte dva plátky, které máte navíc, a zaplňte jimi volný prostor). Potřete polovinou sýrové směsi, posypte třetinou parmazánu a třetinou mozzarelly. Navrch dejte třetinu zeleninové směsi. Tímto způsobem pokračujte do spotřebování surovin – poslední by měla jít vrstva lasagní, na ni zelenina a navrch parmazán s mozzarellou.
Zakryjte alobalem a pečte 20 minut. Potom odkryjte a ještě 15 minut dopékejte, aby sýr zezlátl. Podávejte posypané lístky čerstvé bazalky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj