×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zeleninové kari
45 minut , Střední náročnost , Orientální , Bezmasé ,

Zeleninové kari

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule AQ, nasekaná
4 stroužky česneku
700 g brambor varného typu B AQ, oloupaných a nakrájených na kostky Nyní v akci
4 mrkve ABio, nakrájené na tenké plátky
2 petržele, nakrájené na tenké plátky
2 lžíce kari
1 litr zeleninového vývaru
100 g červené čočky ABio
hrst čerstvého koriandru
200 g bílého jogurtu AQ Nyní v akci
libanonský chléb jako příloha

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci, ztlumte oheň a osmažte na něm cibuli s prolisovaným česnekem, aby změkly. Přidejte brambory, mrkev a petržel, znova oheň zesilte a zprudka na něm zeleninu orestujte, aby zezlátla. Přidejte kari, ještě chvilku smažte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přisypte čočku, ztlumte oheň, hrnec zakryjte pokličkou a jemně vařte patnáct až dvacet minut. Čočka by měla změknout a omáčka zhoustnout. Nezapomeňte hotové kari na talíři dochutit bílým jogurtem a lístky koriandru – obojí jeho chuť zázračně rozsvítí. Podávejte s libanonským chlebem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj