×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zelenina pod pokličkou
90 minut , Střední náročnost ,

Zelenina pod pokličkou

Co budu potřebovat

1 lžíce oleje BASIC Nyní v akci
2 červené cibule, na 2cm kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
2 červené papriky, na 2cm kostičky Nyní v akci
3 cukety, na 2cm kostičky
1 lilek, na 2cm kostičky
400g konzerva krájených a loupaných
rajčat BASIC Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř, případně cukr
3 brambory Nyní v akci
150 ml smetany ke šlehání
malý svazek bazalky , natrhaný
85 g eidamu

Jak na to?

Připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby (nebo kastrol). Rozehřejte v ní olej a 2 minuty opékejte cibuli. Pak přisypte česnek, papriky, cukety a lilek. Míchejte na středním ohni asi 10 minut; pokud by se zelenina začala připalovat, podlijte ji trochou vody. Nakonec přidejte rajčata z konzervy a 4 lžíce vody. Osolte, opepřete, případně dolaďte trochou cukru. Přikryjte a nechte 15 minut bublat.

Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V misce je osolte, opepřete a zalijte polovinou smetany. Zeleninu odstavte, přidejte do ní bazalku a navrch narovnejte plátky brambor. Přelijte zbylou smetanou, vložte do trouby a nepřikryté 40 minut zapékejte. Pak posypte sýrem, teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte ještě 20 minut. Podávejte s čerstvým listovým salátem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj