×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zázvorové perníčky se slaným karamelem
35 minut , Dezert , Střední náročnost , Vánoce , Pečení ,

Zázvorové perníčky se slaným karamelem

Co budu potřebovat

125 g másla, pokojové teploty Nyní v akci
90 g hnědého cukru
230 g zlatého sirupu Nyní v akci
375 g hladké mouky, prosáté
1 lžička jedlé sody
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce perníkového koření Nyní v akci
Na slaný karamel
200 g krystalového cukru
90 g slaného másla, rozkrájeného Nyní v akci
120 ml smetany ke šlehání, nejtučnější, co dostanu
1 lžička soli

Jak na to?

Máslo a cukr šlehám 6–8 minut elektrickým šlehačem, až je směs světlá a krémová. Přidám zlatý sirup, mouku, sodu, zázvor a koření. Vypracuju hladké těsto.
Troubu předehřeju na 160 °C a vyložím si 2 plechy pečicím papírem. Z těsta vyválím kuličky o průměru 2 cm. Pak je dlaní zploštím a palcem do nich vymáčknu pořádný důlek. Pokládám na plechy a peču 10–12 minut dozlatova. Vyndám z trouby a nechám vychladnout.
Na řadu přichází slaný karamel. Cukr vsypu do pánvičky a na středním ohni zahřívám za stálého míchání vařečkou. Když je cukr úplně rozpuštěný, přidám máslo. Pěkně opatrně, směs totiž začne bublat a prskat. Míchám 2–3 minuty, až se máslo rozpustí. Pak pomalu přilévám smetanu a stále míchám, až se začne vařit, nechám tak minutu provařit. Sundám z plotny a vmíchám sůl, naliju do skleničky a nechám vychladnout. Perníčky narovnám do krabičky spolu se skleničkou karamelu.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 34,90 cena před slevou: 59,90
    sleva: −41 %
  • současná cena: 23,90 cena před slevou: 35,90
    sleva: −33 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj