×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Závitky z rýžového papíru
60 minut , Předkrm , Vysoká náročnost , Asijská , Chuťovky ,

Závitky z rýžového papíru

Co budu potřebovat

500 g kuřecích prsou Nyní v akci
1 lžička koření pěti vůní – viz tip Nyní v akci
sůl
pepř
slunečnicový olej
60 ml hoisin omáčky
½ lžičky rýžového octa
50 g rýžových nudlí
8 rýžových papírů o průměru 16 cm
2 hrsti koriandru
2 hrsti pažitky
8 snítek pažitky
1 sáček salátové směsi

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsa potřete kořením pěti vůní, osolte a opepřete a nakonec potřete olejem. Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte a pak na ní 3–4 minuty opékejte kuřecí maso. Přendejte do trouby a přiklopené alobalem 5–8 minut dopečte doměkka. Nechte zchladnout. V míse smíchejte hoisin omáčku a ocet. Nudle přendejte do jiné mísy a zalijte je vroucí vodou. Nechte stát 6–8 minut, aby změkly. Pak je sceďte. Do mísy, jejíž průměr je větší než průměr papíru, nalijte teplou vodu. Postupně do ní opatrně máčejte rýžové papíry. Nechte je změknout, pak je opatrně otřepejte, pokládejte na talíř, k jedné straně dejte vždy osminku koriandru, pažitky, salátu, navrch část pokrájeného masa, nudlí, pokapejte směsí hoisin omáčky a octa a zarolujte do závitku. Nakonec každý převažte snítkou pažitky.
Jak připravit bezchybné závitky z rýžového papíru:
1. Rýžové papíry kupte neponičené a nepolámané, namočené by se jinak trhaly. Do mísy, jejíž průměr je větší než průměr papíru, nalijte teplou, ne horkou, vodu. Postupně do ní opatrně máčejte rýžové papíry. Nechte je změknout – držte se instrukcí na obale, kde se obvykle uvádí pár sekund.
2. Každý namočený papír pak opatrně vyjměte z vody, zatřepejte s ním a nechte okapat.
3. Položte na talíř, k jedné straně dejte vždy všechny suroviny dle receptu.
4. Zhruba v půlce rolování ohněte směrem do středu pravý i levý okraj a těsně dorolujte až do konce. Závitky můžete servírovat ihned. Pokud je budete jíst později, přetáhněte je fólií, aby neokoraly. Podávejte k nim sójovou nebo hoisin či teryiaki omáčku.
Tip - Jak doma připravit koření pěti vůní:
Koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs. Získáte ji, když na prášek rozemelete 2 lžíce kuliček černého pepře, 36 hřebíčků, svitek skořice, 2 lžíce fenyklových semínek a 12 hvězdiček badyánu. Přidat můžete rovněž mletý zázvor a kardamom. Uchovávejte v suchu a tmě.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj