×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Závin z pivního těsta se špenátem a slaninou
90 minut , Střední náročnost ,

Závin z pivního těsta se špenátem a slaninou

Co budu potřebovat

250 g hladké mouky BASIC + na podsypání
špetka soli
250 g ztuženého tuku (může být Nyní v akci
i Hera nebo máslo)
200 ml tmavého piva
1 lžíce sádla nebo oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
150 g libové slaniny AQ nebo šunky Nyní v akci
4 stroužky česneku, prolisované
450 g špenátu, mraženého
100 g balkánského sýra AQ
1 vejce + na potření štrúdlu

Jak na to?

Mouku se solí prosejte na vál a nastrouhejte do ní tuk. Postupně přilévejte pivo a vypracujte měkké, hladké, nelepivé těsto. Nechte ho v teple půl hodiny odpočinout. Mezitím v hlubší pánvi rozehřejte sádlo a cibuli na něm opečte doměkka. Pak přidejte nakrájenou slaninu či šunku a nechte chvilku vypéct. Přidejte česnek, špenát, podlijte troškou vody, přiklopte a nechte na mírném ohni vařit, až se špenát rozmrazí (občas zkontrolujte, jestli se nevyvařila všechna voda, a povolený špenát rozhrňte). Až špenát povolí, přidejte sýr, vmíchejte vejce a odstavte. Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte na dva pláty, naplňte špenátovou směsí, zarolujte a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete vejcem a pečte 40 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj