×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zavařenina z letního ovoce
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Zavařeniny ,

Zavařenina z letního ovoce

Co budu potřebovat

1 kg směsi letního ovoce
(jahody, maliny, červený i černý rybíz, borůvky)
500 g želírovacího cukru 2:1
1 citron
1 větší lžička másla

Jak na to?

Ovoce dejte do mísy a zasypte cukrem. Přiklopte a nechte při pokojové teplotě 24 hodin. Poté promíchejte, rozdrťte šťouchadlem na brambory a přendejte do hrnce. Vmíchejte šťávu z citronu, přiveďte k varu a nechte pět minut probublávat. Proveďte zkoušku rosolovatění na ledovém talířku (viz Rady a nápady). Pokud je směs tekutá, vařte další dvě až tři minuty. Odeberte pěnu a přidejte máslo. Poté zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj