×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zasněžené stromky
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Zasněžené stromky

Co budu potřebovat

525 g hladké mouky
190 g moučkového cukru
90 g másla
3 lžíce medu
3 vejce
2 lžičky jedlé sody
3 lžičky koření do perníku Nyní v akci
¾ lžičky kakaa holandského typu
2 vejce na potření, prošlehaná
Na polevu
1 bílek
1 hrnek moučkového cukru
případně citronová šťáva
na rozředění
potravinářské barvy

Jak na to?

Smíchejte mouku, cukr, máslo, med, vejce, sodu, koření a kakao a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte jeden dva dny odležet v chladničce.
Před pečením těsto nechte změknout na pokojovou teplotu a rozválejte na 2–3mm plát. Z něho pak vykrájejte tvary na chaloupky, panáčky a stromky a nechte je ½ hodiny stát na plechu.
Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní plech s perníčky a stáhněte na 150 °C. Když začnou hnědnout, potřete je prošlehaným vajíčkem a vraťte na půl minuty zpátky do trouby – perníčky budou krásně lesklé.
Ihned po upečení perníčky sundejte špachtlí z plechu a položte je na rovnou podložku. Po vychladnutí je můžete začít zdobit.
Na polevu ručně prošlehejte bílek s cukrem – elektrická metla by do ní dostala moc vzduchu a po zaschnutí by se drolila. Poleva by měla z vařečky pozvolna odkapávat, neměla by téct ani se trhat. Moc hustou případně nařeďte citronovou šťávou; řídkou zahustěte dalším cukrem.

Pomocí bílkové polevy slepte 40 perníkových hvězdiček o průměru 4,5–10 cm – postupujte od největších k nejmenším.
Můžete si pomoct špejlí, která nahradí kmen stromku a hvězdy na ni napícháte.
Na některé špičky „větví“ mázněte trochu polevy, nechte ji mírně zaschnout a pak poprašte moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 14,90 cena před slevou: 20,90
    sleva: −28 %
  • současná cena: 12,90 cena před slevou: 16,90
    sleva: −23 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj