×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapékané sladké brambory
90 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Vánoce ,

Zapékané sladké brambory

Co budu potřebovat

40 g másla + na vymazání forem Nyní v akci
2 pórky, očištěné a nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, rozdrcené
sůl a pepř
800 g sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky Nyní v akci
800 g brambor s červenou slupkou, oloupaných a nakrájených na tenké plátky Nyní v akci
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
hrst šalvějových lístků
300 g čedaru, nastrouhaného nahrubo

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V rendlíku rozehřejte máslo a opečte na něm pórek s česnekem dosklovata. Trvá to tak 5 minut. Sladké i červené brambory promíchejte v míse s olejem, osolte a opepřete. Vymažte 6–8 forem velikosti porce máslem, úhledně do nich navrstvěte brambory, rozprostřete na ně pórek, posypte šalvějí a nakonec sýrem. Přikryjte volně alobalem a pečte 30 minut. Pak alobal sundejte a pečte dalších 30 minut dozlatova. Ozdobte šalvějí.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj